top of page
IMG_0619.jpg

Történeteitek

Noch keine Beiträge in dieser Sprache veröffentlicht
Sobald neue Beiträge veröffentlicht wurden, erscheinen diese hier.
kuvasz head.jpg

Kuvaszrajongókat, kuvaszgazdákat és tenyésztőket kérdeztünk, hiszen ki tudna erről a nagyszerű fajtáról szebben beszélni, mint azok, akik együtt élnek a kuvasszal, és életüket szentelték a kuvasz tenyésztésének?

„Őszintén szólva, belelátnak a lelkedbe, te pedig az övékébe. Megtiszteltetés, hogy az enyém lehet egy kuvasz.” (Cindy Mcleod, USA)

„Imádom, mikor mosolyognak. Te mosolyogsz, és ő visszamosolyog. Mindent szeretek benne, a nézését, a tekintetét, a hozzáállását, a temperamentumát. Mindegyik kuvaszom önálló karakter. Acél akaratos, el lett kicsit kényeztetve, ezért féltékenykedik. De megszeretgetem, akkor félre áll, és jöhet a többi. Nagyon értelmes kutyák, 100 szót képesek megjegyezni.” (Tenyésztő, Magyarország)

„Ha bármiről meg kell győzni valakit, az általában rossz választás lesz a számára. Elmondhatjuk a kívánatos és a nem kívánatos tulajdonságokat. Megtaníthatunk dolgokat, és hagynunk kell, hogy ők döntsenek. A kuvasz hűséges, személyisége van, sportos, függetlenül gondolkodó, erős az őrző ösztöne, egész évben vedlik, vicces, sztoikus, jóindulatú, mozgékony, óvatos, gyönyörű. A listámban nincs fontossági sorrend.” ( Theresa Weber, USA)

„A gulya melletti munkát a hajtó kutyák végzik, nyolc mudi keverékem van, akik váltásban dolgoznak. A kuvaszok pedig, jönnek velünk, nekik is a zsigereikben van egyébként a hajtás. A kuvasz annyival tud többet, hogy piszkosul nagyot tud harapni, amiről tud a tehén, tud a bika. A kutyák közt a kuvaszok képviselik az erőt. Emellett nagyon gyors futók, tudják tartani a lépést a fürge, kisebb testű hajtó kutyákkal, de nagy testük miatt hamarább elfáradnak, ezért a pihenő időt megtartom nekik. A kuvasz harmadik nagy erénye, hogy jobb az orra, mint a hajtó kutyáké. A kuvasznak az élete a munka, s egy jó kuvasz munkája tíz emberével is felér.” (Barta Sándor, Magyarország)

„Nekünk három kuvaszunk volt; jelenlegi kuvaszunk másfél éves. Szeretjük ezt a fajtát, mert a kuvaszok függetlenek, kedvesek, szórakoztatóak és vicces a személyiségük. Ösztöneik miatt szeretjük őket, mert tudják, mikor kell védelmezniük minket.  A gyönyörű bundájuk miatt szeretjük őket, mert le tudom mosni a megszáradt iszapot, és a bunda fehér és tiszta marad. A kuvasz kanunk imádja a lovaimat, különösen a miniatűr szamaramat. Van egy csodálatos golden retrieverünk is, és vele is a legjobb barátok. Ez a fajta méltóságteljes és királyi; sok figyelmet kapunk mindenhol, ahol vele megjelenünk.( Kuvaszrajongó, USA)

„Két kuvaszom volt, sajnos már elmentek. De az erőt szerettem bennük. Aki számukra falkavezér, azért mindenre képesek. Az okosságukat szerettem bennük. Hogy önállóan gondolkodnak. Hogy egész kicsi korban is maguktól rájöttek dolgokra, és nem kellett őket tanítani. Hogy sokszor nem engedték, hogy butaságot csináljak, és én vakon megbízhattam a döntéseikben. - Gazdi, ebben az emberben ne bízz! Hiába küldesz, nem mozdulunk mellőled!” (Marton Edina, Magyarország)

bottom of page