top of page
kuvasznevelese.jpg

Isten hozott a Kuvaszok Világában!

A Kuvasz Világ a kuvasz iránti szenvedélyből született. Szenvedély az ősi, megvesztegethetetlen, büszke fajta iránt, mely a magyarság szellemi és tárgyi értékeinek nemes és bátor védelmezője. Szenvedély egy különleges kutyafajta iránt, amely az idő és a tér korlátait átlépve képes újra meg újra elrabolni azoknak a kiváltságos embereknek a szívét, akik felismerik a fehér óriás mélybarna szeméből sugárzó ősi hatalmat és bölcsességet.

Ezt a weboldalt azért hoztuk létre, hogy a világ kuvasz rajongói találkozhassanak a virtuális térben. Egy olyan közösséget hívunk életre, melynek kötőanyaga a fajta értékképviselete, tisztelete és szeretete. A kuvasz ritka, mint  a kék gyémánt. Az értéke ezért felbecsülhetetlen. 

Hisszük, hogy közös barátunk, a kuvasz által közvetlenül kapcsolódhatunk a szépség, az erő vagy a szabadság tiszta és eredeti minőségéhez. A kuvasz erényei, mint bátorság, hűség, őszinteség, önállóság, tudás, nemcsak a magyar nemzeti múlttal kapcsolnak össze minket, autentikus módon, de ezeknek az értékeknek a képviselete az, ami összeköt minket, embereket is, szerte a világban.

Kuvasz temperament.jpg

Hogy jutottunk el a Kuvaszok Világába... 

A Kuvaszok Világában tett utazásunk hajtóereje a kuvasz iránti szeretetünk.  Ugyan mindig is mély kapcsolatunk volt ezekkel a fenséges teremtményekkel, és gyermekkorunk óta elkötelezett kuvaszrajongók vagyunk, kuvaszkölykeinknek köszönhetjük, hogy összehozott bennünket a sors.  „Alomtestvérek” vagyunk.  

Azt szeretnénk, ha minél több magyar visszahívná életébe a Kuvaszt. Szeretnénk ha a kuvasz új fénykorba lépne, és meghódítaná a világot. Mert tudjuk, hogy az örök értékekre, amelyeket  ez a kutya  képvisel, világszerte szomjaznak az emberek.

A kuvasz iránti szeretettel,

Beatrix és Kinga

Tenkeskuvaszraising.jpg
Tenkeskuvaszraising.jpg

Beatrix 

Sok  szeretettel üdvözöllek a Kuvaszok Világában!

 

Jelenleg a Fehér Falkával van szerencsém megosztani az életemet. Kuvaszom, gyerekkori álmomat váltotta valóra azzal, hogy húsz, Magyarországtól távol töltött év után ismét megdobbanhat a szívem, amikor ő kísér az utamon.

 

Szabadságot sugárzó, magabiztossággal ötvözött egészséges önbizalma lenyűgöző. Hűsége és megvesztegethetetlensége példaértékű. A magyar szív méltó tükrözője. 

Kuvasz Kinga.jpg

Kinga 

Szeretettel köszöntelek a Kuvaszok Világában!

Minden kiskutya fogadása izgalmas és örömteli egyszerre, és én is épp ezt éreztem, amikor megérkezett otthonunkba a két meseszép kuvaszkölyök. A kölyökkutyák általában véve is mókásak, aranyosak, bőven szolgáltatnak okot a derültségre. A kuvaszkölykök ezen felül kimagaslóan élénk elméjűek, már egész kiskorban határozott karaktervonásokkal jellemezhetők, és bámulatosan intelligensek. Ezért unatkozni nem lehet mellettük.

 

Barangolásaink, játékaink által éppoly erősen kötnek a teremtett világ időtlen létöröméhez, mint amilyen szembeszökően képviselik az értelem és a szorgalom erényeit tanulás vagy munka közben.  Kutyaként, az önazonosságnak olyan magas fokán állnak, amely példaértékű lehet minden, eredetét és sorsküldetését kereső ember számára.  

Sheep in Open Fields

Te miért szereted a kuvaszt?

  • Facebook
  • Instagram

Oszd meg élményeid, tapasztalaid, tudásod!

Thanks for submitting!

bottom of page